Telefon
WhatsApp

Kaliteli Hizmet, Güvenilir Ödeme ve Hızlı Teslimat Güvencesi..

İLETİŞİM

Antivirüs Nedir? Virüsten Koruma Programı Ne İşe Yarar?

Antivirüs Nedir? Virüsten Koruma Programı Ne İşe Yarar?

Antivirüs (Virüsten koruma yazılımı), bilgisayarınızın kötü amaçlı yazılımlara ve siber suçlulara karşı korunmasına yardımcı olan yazılımlardır.31 Ocak 2020Virüsten koruma yazılımı, ağ üzerinden cihazlarınıza seyahat eden verilere (web sayfaları, dosyalar, yazılım, uygulamalar) bakar. Bilinen tehditleri arar ve tüm programların davranışlarını izleyerek şüpheli davranışı işaretler. Kötü amaçlı yazılımları olabildiğince çabuk engellemeye veya kaldırmaya çalışır.
Sürekli ortaya çıkan siber tehditler dizisi göz önüne alındığında antivirüs koruması şarttır. Yüklü koruyucu yazılımınız yoksa, bir virüs bulaşabilir veya tespit edilmeden bilgisayarınızda kalabilir; ayrıca bilgisayar ve mobil cihazlarınızda hasara yol açabilecek diğer kötü amaçlı yazılımlar tarafından hedeflenebilirsiniz.
Zaten bir virüsten koruma yazılımınız varsa, bilgisayarınızn korunmaya hazır olduğuna inanabilirsiniz. Ancak bilgisayarın korunması bu kadar basit olmayabilir. Yeni siber tehditler ve virüslerin ortaya çıkmasıyla, en son antivirüs korumasında güncel kalmak önemlidir.Siber güvenlik savunmanızda herhangi bir çatlak varsa, siber suçlular muhtemelen bir yol bulmaya çalışacaktır. Virüsten koruma yazılımınızın çalışır durumda ve güncel olmasını sağlamak iyi bir başlangıç noktasıdır. Ancak, bilgisayar korsanları, dolandırıcılar ve kimlik hırsızları yöntemlerini sürekli değiştiriyorla; bu nedenle kapsamlı bir güvenlik çözümünden korunmak iyi bir fikir.

Virüsten koruma yazılımı ne yapmak için tasarlanmıştır?
Amacı, bilgisayar virüslerini ve kötü amaçlı yazılım olarak da bilinen diğer kötü amaçlı yazılımları taramak ve ortadan kaldırmak olan bir program veya program şemsiyesinden bahsediyoruz. Virüsten koruma yazılımı, diğer tehditlerle birlikte veri ve güvenlik ihlallerine karşı korunmasında genel çevrimiçi ve bilgisayar güvenlik stratejinizin önemli bir bileşenidir.Basitçe bakıldığında, bir bilgisayar virüsü soğuk bir virüse benzer. Bir bilgisayardan veya cihazdan diğerine geçmek, kendini kopyalamak, işletim sistemlerinize zarar verebilecek ve bunlara sızabilecek kötü amaçlı kodlar veya programlar yaymak için tasarlanmıştır. Virüsler, suçlulara kurbanlarının cihazlarına erişim sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.Bu virüsler ve casus yazılımlar, kötü amaçlı yazılım olarak bilinir ve bilgisayarınıza veya aygıtınıza gizlice yüklenebilir. Kötü amaçlı yazılım, cihazınızı kilitlemekten çevrimiçi etkinliğinizi izlemeye veya kontrol etmeye kadar her şeyi yapabilir. Bu denetim, bilgisayar korsanlarının spam göndermesine ve gizli bilgilerinizi çalmasına olanak tanıyabilir. Bu da kimlik hırsızlığına neden olabilir.Virüsten koruma yazılımı, önemli görevleri gerçekleştirerek aşağıdaki tehditlere karşı koruma sağlar:Kötü amaçlı yazılımların algılanması için belirli dosyaları belirleme
Otomatik taramaları zamanlama
Bir dosyayı veya tüm bilgisayarınızı kendi takdirinize bağlı olarak tarama
Kötü amaçlı kodları ve yazılımı silme
Bilgisayarınızın ve diğer cihazların güvenliğini doğrulamaGüvenlik yazılımınız yoksa, siber suçluların en hassas bilgilerinize erişebilmesi için kapıyı açıyor olabilir; potansiyel olarak bilgisayarınız ve mobil cihazlarınız üzerinde kontrol sahibi olabilirsiniz.

Virüsten koruma yazılımı bizi nelere karşı korur?
Bilgisayar korsanları için kötü amaçlı yazılımın güzelliği, bilgimiz olmadan bir bilgisayara erişme veya bilgisayara zarar verme yeteneğidir. Virüsten koruma yazılımının korumak için tasarlandığı birçok farklı türde kötü amaçlı kodun veya "kötü amaçlı yazılımın" farkında olmak önemlidir:Casus yazılımlar: hassas bilgileri çalma
Fidye yazılımı: zorlayıcı para
Virüsler
Solucanlar: kopyaları bilgisayarlar arasında yayma
Truva atları: bir şey vaat etmek ama başka bir şey sunmak
Reklam yazılımı: reklamcılık
Spam: istenmeyen e-posta yaymak
Windows Defender yeterli değil mi?
Windows 8'den başlayarak, Windows’da varsayılan olarak etkinleştirilen Windows Defender bilinen yerleşik bir virüsten korumaya sahiptir. Ama yeterli mi? Bunun cevabı “belki” olabilir. Çünkü etkinliğinin birkaç hareketli parçaya bağlı olmasından dolayı kesin değildir.Örneğin, Windows Defender geleneksel virüslere karşı iyi bir savunmadır. Ancak, normal virüslerin ötesindeki tehditleri algılamayabilir ve cihazlarınızı fidye yazılımı gibi daha karmaşık sızmalara karşı koruyamayabilir. Dolayısıyla etkinliği, birey olarak ne kadar dikkatli olduğunuza da bağlıdır. Bilinmeyen bir gönderenden veya web sitesinden o bağlantıyı veya e-posta ekini mi tıklayacaksınız? Güvende olmak için, ek bir koruma katmanına ihtiyacınız vardır. Antivirüs
Mac için antivirüs korumasına ihtiyacım var mı?
Mac'ler ve diğer Apple cihazları Windows bilgisayarları kadar sık hedeflenmemiş olsa da, gelecekte olabileceklere karşı ek antivirüs koruması elde etmek iyi bir fikirdir. Şu anda, ne açtığınıza dikkat ediyorsanız, bilinmeyen bağlantılara veya eklere tıklamayın ve çevrimiçi etkinliğinize dikkat ediyorsanız güvende olabilirsiniz. Ama almak isteyeceğiniz bilinmeyen bir risk mi? “Şimdilik güvende”, “artık güvende değil” e geçebilir.
Ücretsiz antivirüs yazılımı: Çalışıyor mu?
Bir diğer yaygın soru da, ücretsiz antivirüs yazılımının bizi koruyup koruyamadığı. Peki hiç gerçekten ücretsiz bir şey var mı? “Ücretsiz” antivirüs kaçınılmaz olarak reklam ve izleme ile gereksiz yazılımları yükleyerek para kazanıyor.
Ücretsiz indirmeler kötü amaçlı yazılımları da gizleyebilir. Bu rotaya giderseniz, yalnızca kesinlikle güvendiğiniz sitelerden yazılım indirin. Güvenlik ayarınızın kötü amaçlı kodları algılayacak kadar yüksek ayarlandığından da emin olmalısınız.
Ücretsiz antivirüs korumasına güvenip güvenmediğinizi düşünürken aklınızda bulundurmanız gereken başka bir şey var mı? Kimlik hırsızlığı koruması, mobil güvenlik ve veri güvenliği destek seçenekleri. Bu önemli güvenlik özellikleri genellikle özgür yazılımdan yoksundur.